handtas vergeten

Je handtas vergeten, dat kan echt niet!

Dochterlief zit achter het stuur en zal ons naar Schiphol brengen. We zijn al bijna de straat uit wanneer ik erachter kom dat ik mijn handtas thuis op tafel heb laten staan. Ze hangt meteen in de remmen. Zelfs de mannen in de auto protesteren niet vanwege het onwelkome oponthoud. Zij weten ook dat een vrouw zonder handtas onmogelijk op vakantie kan.
En dat is niet alleen vanwege de 3 P’s, in het 70-er jaren liedje bezongen: “Je Pas en je Pil en je Portemonnee, meer hoef je niet op vakantie mee”, hoewel onmisbare zaken voor op reis en nr. 2 niet meer nodig, biedt een handtas plek aan een hele vrouwenhuishouding.

handtas meenemen

Elk vakje en ritsje vertegenwoordigen heel veel onontbeerlijke zaken in allerlei afdelingen , zoals daar zijn;
• De telefoon, agenda, mailen, what’s appen, social media en o, ja, indien nodig kun je er ook nog mee telefoneren
• De apotheek voor onderweg: paracetamol, ibuprofen, tubetje betadine, blarenpleisters
• Make-up, altijd een kohlpotlood en lipgloss binnen handbereik, tubetje dagcrème en kleine verpakking eau-de-toilette
• Schrijfafdeling; in elke tas, die van het werk, of de rugzak en zeker ook in de handtas-mee-op-reis, altijd en overal notitieblokje en pennen aanwezig
• In de categorie vakantie: wasbolletjes voor de oren voor vermindering oorpijn voor bij dalen van het vliegtuig; ; neusspray (reden, zie hiervoor); kekke zonnebril; rolletjes Mentos, zakmodel zoetjes; kleine portemonnee; tic-tac, papieren zakdoekjes, dun leesboekje

bruine handtas

Dit alles natuurlijk in de grootst mogelijk toegestane tas, en dan ook nog eens lekker diep. En vervolgens maar graven en graven naar één van bovengenoemde onmisbare zaken. En blij en opgelucht zijn wanneer het uiteindelijk lukt het gewenste op te diepen. Zo, de reis kan beginnen!

Een gedachte over “Je handtas vergeten, dat kan echt niet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.