interieurtrends van 2020

Interieurtrends van 2020

December, maand van terug- en vooruitkijken. Dat geldt natuurlijk ook voor het interieur en de daarbij behorende trends:

Wat verdwijnt volgens de trendwatchers in 2020?

Loftdeuren, witte keukens, brons- goud- en koperkleurige kranen, open keukens, color blocking en Maria Kondo!

witte muur met houten vloer

Wat zijn de nieuwe trends voor 2020?

Kleuren:

Ook het komende jaar is het een kleurrijke bedoening. Met mooie diepe kleuren groen, wijnrood, curry-geel, messing en indigoblauw wordt je huis een warme plek.

1. Dessins:

Dessins blijven inspirerend. Mooi en rijk gedecoreerd behang, tapijt en meubelstoffen met  bloemen en plantenprints. Ook de dierenprints blijven hot. Voor de moderne woonstijl zijn de grafische prints een absolute aanrader. Ga los!

Sfeervol interieur

2. Materialen:

Leer, gekleurd glas, zwart staal, natuursteen (o.a. marmer), hout, vloeren in visgraat(-dessin) zijn het helemaal. Riet en rotan, goed te combineren met het koele staal en stoere leer. Accenten als denim, een bakstenen muur (of behang) versterken de trend.

3. Planten:

Nog steeds passend in de groene, natuurlijke trend. Hoe meer, hoe beter. Wel een probleem voor mensen zoals ik met grote liefde voor bloem en plant, helaas niet gezegend met groene vingers. Tip: schaf de meest trendsettende plant aan van de laatste tijd (ja, ook nog in 2020) de pannenkoekenplant. Prachtige plant met bescheiden wensen, op z’n tijd wat water, 1x per 2 weken plantenvoeding toevoegen en zij beloont je met een prachtig plaatje én vele nakomelingen. Makkelijk te stekken. En o ja, niet te dicht bij de verwarming, daar krijgt ze opvliegers en opgekrulde blaadjes van…

muurcollage met bloemen

4. Energiezuinig en besparen:

LED-verlichting en zonnepanelen, niet nieuw maar wel steeds meer toegepast, en slimme besparingsgadgets. Zoals koelkasten die melden wanneer ze moeten worden bijgevuld en koffiezetapparaten die de koffie klaar hebben, vlak nadat je uit je bed gerold bent. Deze trend zal zich de komende jaren steeds verder gaan doorzetten.

5. Thematiseren:

Sjiek woord voor je inrichting aan een bepaald thema “ophangen” b.v. de filmset of boetiek hotel. En leuk als je hieraan wilt beginnen, maar maak niet de fout van alles hetzelfde te kopen in een woonwinkel. Dus van 1 bepaalde (verkoop)lijn de tafel, de kast en het t.v-meubel. Maak het juist persoonlijk! Hoop van harte dat verzamelen en stilleventjes creëren ook een thema is. Ben ik toch trendy!

6. Wabi Sabi:

Last but not least. Marie Kondo en het minimalisme zijn helemaal uit, weg ermee, gelukkig. Welkom Wabi Sabi: de Japanse kunst van imperfectie. Spannend, kleurrijk, warm en puur. Daar kan iedereen wat mee, toch? Pas Wabi Sabi toe en je bent weer hip! Hip is ook weer helemaal terug van weggeweest!

wabi sabi interieurtrend
Bron: Pixers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.