Interieur inspiratie

Interieur inspiratie voor jouw liefdesnestje nodig?

Ik zag het laatst weer toen onze jongste ging samenwonen: het is niet onbelangrijk dat je, óók over de inrichting van je liefdesnestje, samen in ieder geval over de basisinrichting op 1 lijn zit.

En, zoals in bekende woonprogramma’s te zien, zie je vaak dezelfde verschillen. Zij is van gezellige hoekjes, vaasjes, kleurtjes, teksten en schilderijtjes. Hij, échte man, van de grote stoere meubels; hout, staal, niet teveel kleur, en zeker niet teveel tierelantijnen.

Wanneer je het uiteindelijk over de basis eens bent geworden, dan komt de finishing touch, die van je huis je thuis maakt. Dus leuke stillevens, dienbladen met vazen in de kleur en stijl van je paleisje, geclusterd bij elkaar. Het oogt rustig, niet onbelangrijk, ook voor de ogen van manlief.

Zo’n 3 jaar geleden volgde ik met veel enthousiasme een cursus binnenhuisarchitectuur bij een gepassioneerde interieur-dame, die een duidelijke voorkeur voor kleur aan de dag legde.  Helemaal  mijn ding, dus de huiskamer zag  er na de make-over kleurig (mijn invloed) en strak (zijn invloed) uit.

Willem Alexander en Maxima zouden zich zeer welkom voelen in onze woonkamer met oranje accenten én een opvallende brede oranje baan over de volle breedte van de muur. Deze zou, volgens de binnenhuisarchitecte leeg moeten blijven; koren op de molen van manlief. En ik dacht: wacht maar, daar komen nog wel mooie kunstwerken of afbeeldingen op te  hangen!

Helaas is de schrale score tot nu toe: een aparte zelfgemaakte houten gloeilamp en de rest van de muur schreeuwt, in mijn oren dan, om verder “aangekleed” te worden. Want ik hou nu eenmaal niet van kale muren, al zijn ze nog zo mooi gekleurd.

Gelukkig houdt manlief  wel van oude foto’s en van Italië, dus ik broed op een mooie compositie van ons favoriete vakantieland in zwart-wit. Of mooie, kleurige schilderstukken, gemaakt door één van onze schilderende vrienden of vriendinnen. Wanneer je dit op een creatieve manier bij elkaar hangt, creëer je zelf een mooi geheel, altijd mooier dan een lege wand!

En wil je tips over tafel- of wanddecoraties, loop dan eens binnen of maak een afspraak bij Tiver Interieurs in Valkenswaard. Een vertrouwd familiebedrijf met persoonlijke aandacht voor de klant. Zij adviseren je graag en goed!

Een ding is zeker; als ik het zover voor elkaar heb, laat ik in ieder geval niet mijn broer de nieuwe schatten aan de muur bevestigen middels het boren van gaten. Als pasgetrouwde echtgenoot ging hij jaren geleden op verzoek van zijn bruid een nieuwe kapstok ophangen. Zij wist, toen, nog niet van de linkerhanden en ging, vol vertrouwen in zijn kluscompetenties , op zijn verzoek, in de huiskamer wachten tot de klus geklaard was. Zittend op de bank, met zicht op de nieuwe “Herman Brood” aan de muur, welke enkele seconden later doorboord werd door het, nét iets te lange, boortje uit de boormachine van manlief, komend uit de achterliggende kapstokwand……

Een gedachte over “Interieur inspiratie voor jouw liefdesnestje nodig?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.