vakantiesfeer in de tuin

Hoe breng je vakantiesfeer in je eigen tuin?

Zorg voor leesvoer. Leuk om die boeken eens te lezen die je járen geleden voor het laatst las en blijkbaar de moeite waard vond om te bewaren. Anders hadden ze geen plekje veroverd in je boekenkast. Of, koop bij de drogist (waar anders ;}), zo’n goedkoop, over-de-datum pakket roddelbladen. Heerlijk voor in de hangmat!

boekenkast

Die moet je dus echt wel ff aanschaffen; een hangmat: het ultieme buitenbedje. Altijd plaats, weer wat anders dan het gedoe om een zonnebedje, die bezet wordt gehouden door die grote badhanddoek die de afwezige buurman er de vorige avond al opgooide. Lekker schommelen en wegdommelen in je gekleurde hangmat om daarna het blauwe water op te zoeken…

hangmat in de tuin

Koop een fors opblaaszwembad of een whirlpool. Zeker dit seizoen overal te koop. Best betaalbaar en geeft het ultieme vakantiegevoel . Wil je baantjes trekken? Kan ook, we worden steeds inventiever in de Corona-tijd. Koop een zwem-elastiek, zet het vast aan een stevige paal en beginnen maar. Je komt niet echt vooruit, maar beweegt als een gek!

Vakantiesnacks. Mis je de de Costa del Sol, de Turkse Riviera of natuuuurlijk la bella Italia? Haal dan je eigen favoriete buitenland in de tuin. Nodig vrienden uit en serveer broodjes kebab, of organiseer een Italiaanse pasta- en pizza-avond of een Spaanse tapas-avond. Maak het zelf óf bestel bij de lokale restaurants. Heb je naast je luie-kok-houding toch nog een goed gevoel!

zomerse snacks

Alles op en iedereen uitgebuikt? Dan is het tijd voor: entertainment. Vorm je eigen animatie-team: het boek uit, de podcast geluisterd, dan is het tijd voor sport en spel. Wedstrijdje ringen duiken in het zwembad, potje badminton of met z’n allen aan de spelletjes. 30 Seconds, risken of lekker sjoelen op de buitentafel.

aperol spritz in de tuin

En vervolgens maak je de vakantiedag in eigen tuin af met een heerlijke drankje: een alcoholvrije cocktail, een Sauvignon Blanc, een glas Sangria, of een exotische Aperol Spritz. Salud, a votre santé e Saluti!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.