Het verschil tussen vintage en retro

Retro en Vintage zijn twee verschillende woonstijlen maar worden in de Nederlandse volksmond regelmatig over één kam geschoren. In dit artikel lees je het verschil tussen beide woonstijlen en scheppen we duidelijkheid over de hedendaagse discussie. Het antwoord op de vraag is eigenlijk heel erg simpel. Wil je weten wat het verschil is? Lees dan snel verder!

restaurant-791207_960_720
Simpel, gezellig en enorm retro!

Wat is retro?

De definitie van retro is; het product lijkt oud maar is in werkelijkheid nieuw. Een goed voorbeeld van een retro product is de platenspeler. De platenspeler is weer helemaal terug van weggeweest en wordt als ‘nieuw’  in de winkel gekocht met de technieken van nu maar het design en uiterlijk van ‘vroeger’.

Ook de afbeelding hierboven is een goed voorbeeld van een retro inrichting. De leuke stoelen zijn van deze tijd maar geven met het design een retro uitstraling weer. Ook de combinatie met de ronde tafel inclusief wit frame geeft het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Een retro interieur is simpel te creëren met een aantal voorwerpen, meubels of accessoires en voorziet veelal een gezellige sfeer in uw huiskamer of eetkamer. Een mooie houten vloer van Bax Houthandel BV is de start van een prachtige retro interieur.

Wat is vintage?

In de vintage woonstijl mag alles er lekker oud uitzien en is het interieur ook daadwerkelijk oud, gebruikt en versleten. Die ene tafel van eikenhout met oude verfsporen of het roestige kastje van je oma maakt het verschil in het vintage interieur. Vintage meubels en accessoires blazen nieuw leven in je huiskamer en voorziet de ruimte van een sfeervolle uitstraling.

Een goed voorbeeld van een vintage interieur is de afbeelding hierboven. Met het oude keukenkastje, de gebruikte kinderfiets en de oeroude wasmachine geven de ruimte een uitstraling van de jaren ’30. In de huidige Nederlandse huiskamer zijn enkele van deze voorwerpen al genoeg om het vintage gevoel mee te nemen in het interieur. Ervaar meer.

vtwonen cadeaukaart

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.