DIY lamp maken

Het recept voor een zelfgemaakte lamp

Een eigen lamp maken doe je zo.

Elk jaar gaan we met vrienden een weekje op vakantie. Italië, Marokko, Oostenrijk en Duitsland hebben we al met onze aanwezigheid vereerd.

En bij elke bestemming zat onze vriend vol ideeën over nieuw op te zetten productielijnen, onderneminkjes en zelf te fabrieken interieuritems. Variërend van een (web)winkel van, door onszelf gemozaïekte tuintafels, het openen van een Marokkaans restaurantje met verkoop van het, door ons, zelf beschilderde servies tot het geven van Toscaanse kookworkshops.

Alle ideeën sneuvelden na terugkeer in ons kikkerland in de dagelijkse routine. Tót we dit jaar een interieur-hebbedingen-winkel binnenliepen. Met o.a. leuke, aparte lampen, die volgens onze ondernemer-vriend gemakkelijk zelf te maken waren.

zelf een lamp maken

Ook mijn man en ik waren erg enthousiast over de verlichting, zeker die met de trendy gloeilamp, trots icoon van onze geboortestad. Vastbesloten dit keer door te pakken werd bij thuiskomst een knutseldag afgesproken. En huiswerk vooraf: zorg dat je alle ingrediënten, nodig voor het maken van ons lichtproject van tevoren in huis hebt.

 

Dat viel nog niet mee; met 3, door de etalageruit gemaakte, wazige foto’s van de alto-gloeilamp de bouwmarkten en het internet afgestruind voor alle benodigdheden. Met hulp van een handige schoonzoon, fantasie en webwinkels, kon het zelfmaakfeest beginnen.

Benodigd:

  • Houten plank afm. van min. 60 x 40
  • Evt. behang om plank te bekleden
  • Stalen kopspijkers
  • Draad in favoriete kleur
  • Decoratief snoer
  • Lamp, liefst led
  • Bevestigingsbeugel
  • Fitting
  • Evt. overtrekpapier

Van tevoren de keuze maken of je het wilt uitvoeren in wit,zwart, koper, messing of rvs. Om het vervolgens in 1 stijl te houden 1 materiaal kiezen voor fitting en beugel.

Het uitmeten: vanuit het midden, dezelfde afstand aanhouden tussen de spijkers. Onderlinge afstand spijkers variërend 1-3 cm

Op internet zijn evt. ook tekeningen te vinden

 

Na een 4-tal uurtjes intensief uittellen, hameren, draad draaien werden wij 4-en de trotse eigenaren van 2 aparte, zelfgemaakte lampen. Elk met een heel eigen uitstraling.

Totale kosten ongeveer 30 euro. Aan de slag dus!

Heb je nog vragen omtrent het maken, laat het dan even weten. Ik zoek graag met je mee.

Landelijk wonen
Bekijk hier allerlei andere leuke woonitems!

Partner: Energieleverancier zakelijk

4 gedachten over “Het recept voor een zelfgemaakte lamp

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.