interieur door fleur van de moosdijk

Het oog van de binnenhuisarchitect

Een goede vriendin verhuisde van een huis naar een appartement. Veel weggegooid, opgeruimd. Maar ook nog heel veel meubels en spullen die in het nieuwe onderkomen een plekje moesten vinden. De oogst van een oudere jongere; herinneringen, boeken en erfstukjes gevangen in stapels dozen. Kasten in verschillende stijlen: cd-kastjes, een antiek theekastje. Nog te weinig verlichting en kale, gordijn-loze ramen.

Ik begreep haar wanhoop: waar beginnen en hóe pak je het aan om hier eenheid van te maken?

Onze dochter had onlangs in haar nieuwe huis een binnenhuisarchitecte van VDM Design uit Valkenswaard op bezoek gehad. Deze doortastende dame had snel door wat zij voor ogen hadden met het interieur. Met een aantal goede tips en eenvoudige ingrepen werd het helemaal hún huis.

interieur door fleur van de moosdijk
Warm en toch trendy. Velours bank in roestkleur met matching vloerkleed. De oude meester aan de muur kijkt goedkeurend toe.

Ze meet, luistert aandachtig, schrijft en schetst. Ik vraag me af hoe ze hier een passend geheel van kan maken. Er zijn 3 kasten die vriendin wil houden, echter alle 3 in een andere stijl. Héél veel verschillende soorten schilderijen en posters. En verder natuurlijk nog een budget waarmee rekening gehouden moet worden.

Tot onze verrassing komt Fleur van VDM-Design hierna snel met een aantal makkelijk toepasbare ideeën. En behalve dat heeft ze ook een licht- en kleurenplan gemaakt om het tot een harmonieus geheel te  maken. Met een duidelijk 3D filmpje maakt ze het plaatje compleet. Zó fijn als je, net als ik, moeite heb om in 3D je nieuwe interieur voor je te zien!

fleur van de moosdijk interieur
Strakke keuken en toch warm. Door het kleurgebruik en de muurbekleding.
interieur fleur van de moosdijk
Modern eetkamergebeuren. De fauteuils niet te hoog, om zichtlijnen te behouden. Prachtig gouden lampenspel boven de tafel.

Hier enkele van haar tips die iedereen kan gebruiken:

  1. Heb je drukke, kleurige schilderijen? Hou de muur waarop je ze wilt hangen dan rustig.
  2. Hoe laat je een oude, antieke, kast goed tot z’n recht komen in een modern interieur? Schilder de wand waartegen deze komt te staan in een moderne kleur, of behang deze muur met een trendy behangetje.
  3. Wissel je graag met schilderijen/posters aan de muur? Hang dan een mooie plank aan de wand, dan kun je ze hierop zetten. Of maak een ophangsysteem bovenaan de wand en hang ze middels transparante draadjes tegen de muur. Heel flexibel te verwisselen dus.
  4. Heb je veel planten op de vensterbank? Cluster ze eens in groepjes bij elkaar. Probeer de overpotten qua kleur en materiaal op elkaar af te stemmen.
  5. Moeten er zaken met draden, zoals t.v.-, radio- of internetkastjes worden verschoven? Verstop de snoeren dan in holle plinten.
  6. Vroeger was behangen een heel gedoe. Tegenwoordig is er vliesbehang, dik en stof-achtig. Gemakkelijk te verwerken; muren inpappen en het behang ertegenaan.
  7. Gordijnen en stoffen rolgordijntjes zorgen voor aankleding, warmte en houden de zon buiten. Bovendien klinkt de ruimte hierdoor niet meer hol.
  8. Een paar jaar geleden had alleen Annie Sloan dé wonderverf: niet meer nodig te schuren en gronden. Tegenwoordig hebben de grote verfmerken dit ook in huis! Lekker makkelijk.

Met bovenstaande tips en minimale middelen krijgt ook jouw interieur eenvoudig die gave nieuwe look. Mét thuisgevoel! Enne…die binnenhuisarchitecte is heel betaalbaar! Na het kennismakingsgesprek krijg je meteen de horen hoeveel uren ze nodig hebben voor jouw project en de kosten. Neem maar eens een kijkje op haar website VDM-design!

Een gedachte over “Het oog van de binnenhuisarchitect

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.