moderne keuken interieur

Geen keukenprinses

Grappig is het om te zien hoe je eigen kinderen hun relatie vormgeven en dat toch vaak anders doen dan jij het zelf hebt gedaan. De rolverdeling bij onze oudste en haar partner is, in een aantal opzichten, precies omgekeerd aan die van mij en manlief.

Vroeger al had ze een hekel aan alles wat te maken had met huishouden, koken en wassen. Met zachte, en soms wat minder zachte dwang, probeerde ik haar in haar puberjaren wegwijs te maken in mijn potten en pannen, de strijk en de verzorging van het interieur. Mislukt, ze liet zich niet verleiden om aan één van deze aantrekkelijke klussen te beginnen. En ik moet zeggen; ze houdt zich er tot op de dag van vandaag strikt aan.

koken

Als ze bloemen krijgt vergeet ze de stelen schuin af te snijden, de zakjes bloemenvoeding belanden in de kliko. Ze kan een gebakken ei nog laten aanbranden en een strijkbout heeft ze nog nooit in haar handen gehad.

Toen ze vlak voor haar verjaardag een gloednieuwe, moderne keuken aanschaften wilde de verjaardagsvisite, die in etappes kwam, deze graag bezichtigen. Een prachtig kookdomein, met een gigantisch eiland, met glazen blad en allerlei technische snufjes. Na twee rondleidingen riep ze vertwijfeld de hulp in van manlief, wiens domein het natuurlijk ook zou worden. Wanhopig roepend: “Kun je even komen, ik ga niet voor de derde keer de keukentour doen!”

Wel doet ze alle financiën, is de wandelende agenda, een uitgesproken en liefdevolle opvoedster en plant ze alle vakanties. Hierin is ze wél leergierig: de voorbereiding is optimaal en het liefst kamt ze elke vakantiebestemming minutieus uit. Van kathedraal tot museum, van grot tot natuur, alle highlights moeten worden bekeken. Tot frustratie van de kids: zij relaxen liever met vriendjes aan het zwembad.

spaarpot

Ze is een kritische gesprekspartner en verzint de meest originele cadeautjes voor elke verjaardag.

Nee, een huisvrouw is er niet uit haar gegroeid. Wél een gedecideerde dame dit haar mannetje staat. En geprezen zij haar man, die met plezier kookt, bakt en het huis gezellig maakt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.