folders in coronatijd

Foldergekte in coronatijden

Nee, op mijn brievenbus zul je nooit een “nee-nee tegen ongeadresseerd reclamedrukwerk-sticker” aantreffen. Veel te leuk om door die blaadjes te snuffelen. En nu, in het Corona-tijdperk, zijn ze helemaal onmisbaar.

Ik probeer het winkelbezoek zoveel mogelijk te beperken én de boodschappen snel af te handelen allemaal. Dat valt nog niet mee voor zo’n wikkende-en-wegende twijfelkont als dat ik ben.

Dus daarom elke week een uurtje voorwerk doen door de reclameblaadjes met aanbiedingen door te spitten. Bakje koffie erbij en het bank-winkelen kan beginnen.

De folder van het Kruidvat wordt helemaal uitgeplozen, vooral de afdeling die helemaal niets te maken heeft met alle drogisterij-producten, zoals sieraden, kleding en zomerse artikelen.

Vanwege de stralende zon verschuift het bank-winkel-uurtje naar buiten op het terras. Ik bedenk hoé erg ik mijn wekelijkse zwemuurtje mis en hoor in de aangrenzende tuinen het gespetter in de badjes.

kinderzwembad

We zitten heel leuk te wonen, geen klagen. Maar één ding staat al jarenlang op mijn verlanglijstje en dat is een zwembad. Tuurlijk het liefst een professionele, ingegraven in de grond, met grote tegels eromheen en ligbedjes. Hiervoor is onze tuin helaas te klein en het is een beetje een te kostbare uitgave.

zwembad in de tuin

Maar niet getreurd, dan gaan we eens kijken wat wél kan. En daar kunnen de onvolprezen verschillende folders me zeker behulpzaam bij zijn. Ik word helemaal enthousiast van de aanbiedingen. Bij de Kruidvataanbiedingen staan er maar liefst 3: van dierenzwembad (hoe schattig is dat!)  tot familiezwembad en zelfs een grote van ruim 3 meter doorsnede. Alle drie heel betaalbaar.

Dan nog eens verder neuzen en ik beland bij de folder van de Lidl. Deze heeft zelfs een aparte afdeling “waterpret” in de folder. Behalve grote zwembaden met filterpompen en trapjes ook nog jacuzzi’s met exotische namen, met alles erop en eraan.

Ik droom weg en zie mezelf al drijven in één van die zonnige, blauwe wondertjes. Nu alleen nog manlief overtuigen van de noodzaak van deze aanschaf. Enne…. Bedenken welk stuk tuin hiervoor wordt opgeofferd, op welke ondergrond het moet worden gezet, en, en, en…

En dat alles tegen een man die niets geeft om zwemmen en die bij een temperatuur van boven de 15 graden al begint te transpireren. Misschien dat laatste feit maar eens in de strijd gooien om mijn waterdroom voor elkaar te krijgen! Kan hij lekker afkoelen…

2 gedachten over “Foldergekte in coronatijden

  1. Weer een leuk verhaal! Jullie tuin is groot genoeg voor een zwembad en ook nog voor een terras voor manlief. Allebei blij. Succes met de plannen voor het zwembad. Je verdient het! Iedere dag in eigen tuin een paar baantjes/rondjes zwemmen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.