het jaar 2019

Een terugblik op 2019

Sorry, weinig interieur dit keer, des te meer lifestyle en alle (levens)lessen geleerd in 2019. En dat waren er heel wat het afgelopen jaar:

Ik weet nog dat ik op 1 januari jl. dacht: “een gloednieuw jaar met volop mogelijkheden en uitdagingen voor me. Ik heb er zin in!“

Tja, die uitdagingen, die zijn er inderdaad gekomen…

Na 15 jaar als secretaresse werkzaam te zijn geweest verloor ik, volkomen onverwacht, mijn baan. Wat volgde was een uiterst onverkwikkelijk ontslagproces met een ambitieuze leidinggevende, een papegaaiende hr-medewerkster en “praten” via advocaten. De meeste van de collega’s hielden zich echter suizend stil…

En afgelopen mei kreeg een goede vriendin van ons vriendinnen-kwartet te horen dat ze uitbehandeld was. Wat volgde waren verdrietige maanden, in het teken van het uiteindelijke afscheid van haar in oktober jl.

Het kostte me nogal wat om met deze 2 ingrijpende zaken te “dealen”.

Maar hoe gek het ook klinkt, deze twee heftige gebeurtenissen hebben me ook weer wat gebracht: hoeveel meer het betekent dan alleen het verlies van salaris wanneer je je baan kwijt raakt en hoe daarmee om te gaan: het gaf me meer zelfkennis, van die collega’s van wie je het het minst verwachtte kwam die kaart, dat telefoontje, dat lieve mailtje en die bos bloemen, zo’n heftig ziekteproces als die bij mijn vriendin hebben we met ons vriendinnenkwartet samen gelopen. Ik wist het al, maar nu ook weer aan den lijve ondervonden: de kracht van vriendschap.

kopje koffie voor vriendschap

De partner van mijn vriendin; ik leerde hem beter kennen. Petje af voor zijn geduld en liefde voor haar, tot op het laatst van de slopende maanden.

De niet aflatende steun voor mij van mijn man!

En natuurlijk waren er nog meer fijne dingen die me blij hebben gemaakt: natuurlijk de publicatie van mijn eerste verhalenbundel “Groots en meeslepend leven”. Apetrots was en ben ik erop. Nóg trotser op zoveel lieve mensen op mijn eigen Boekenballetje in mei, die mij dit allemaal zo van harte gunden. Én het boek kochten, ook niet onbelangrijk!

Cover Groot en Meeslepend leven

Trots omdat ik, op de uitvaart van onze vriendin, op haar uitdrukkelijke verzoek, toch het door mij geschreven verhaal over haar heb verteld bij haar afscheid, samen met de andere 2.

Zo’n prachtige week gehad in Puglia,  waar ik met ons gezin mijn 60e verjaardag mocht vieren. Op de dag zelf had onze oudste een compleet levensverhaal m.b.v. mijn favoriete liedjes gemaakt. Met verve uitgevoerd door manlief, dochters en schoonzonen. Complete voorstelling op een zonovergoten Italiaans terras! Goud waard!

En dan nu weer op naar een spiksplinternieuw jaar vol nieuwe dagen en kansen. Ik wens iedereen een prachtig en liefdevol jaar toe, met warme vriendschappen, een lach en een traan, én een jaar waarin veel mooie nieuwe herinneringen worden gemaakt!

2020

8 gedachten over “Een terugblik op 2019

  1. Pracht verwoord Lisette. Ook voor jou en de “jouwen” een voorspoedig, gelukkig en gezond 2020 vol liefde en warmte.

    1. Dank je wel, Hans. Wat leuk weer iets van je te horen. Uiteraard wens ik jou en je “beloved ones” ook alles goeds voor het nieuwe jaar. Groetjes, ook aan Kitty

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.