Een echte kerst in 2018

Ook al mopper ik om het gedoe, ik vind het toch gezellig wanneer hij weer staat, onze Kerstboom. Ik lach om de over-the-top reclame van kakker Beau en de sprookjes van de Coca-Cola Kerst en raak ook vertederd door het Frekkel-hondje van de Staatsloterij. De leuke dingen aan het eind van de decembermaand.

Hier de over-the-top reclame met kakker Beau:

Ik hoop dat iedereen Kerst kan vieren zoals hij of zij dat leuk vindt: in driedelig/galajurk met een 8 gangendiner. Of in Kerstrui, huis-pak met een bord boerenkool op schoot. Doe wat voor jou goed voelt, met de mensen die je graag om je heen hebt.

En, een mooie Kerstgedachte, denk eens aan mensen die het niet zo goed hebben als wij. Je hoeft zelf echt geen hoge bankrekening te hebben om iets bij te dragen aan het Kerstgevoel voor een ander die het wat minder heeft.

kerstmis in 2018

Twee leuke ideetjes:

Altijd zit er wel iets van etenswaren, blikjes o.i.d. in dat Kerstpakket dat in de keukenkastjes verdwijnt om er nooit meer uit te komen. Lever het in bij de Voedselbank, www.voedselbankennederland.nl , en maak er een ander blij mee! (bij sommige filialen van Jumbo kan dit in deze maand ook).

Met al het speelgoed gekocht in de decembermaand zijn er regelmatig dubbele exemplaren. Of verkeerd gekochte kinderpresentjes. Soms worden kinderen door de veelvuldige bezoeken van de Sint en zijn dikbuikige Kerstbroeder overladen met cadeautjes. Terwijl er in Nederland nog altijd kinderen zijn die zelfs op hun verjaardag geen cadeautje krijgen.

kerstcadeautjes in 2018

Doneer deze dan aan www.stichtingjarigejob.nl . In januari kun je gratis via PostNL je overtollige cadeautjes opsturen naar de stichting.

Zeker weten dat je, door één van de twee bovenstaande initiatieven te steunen vanzelf in de juiste Kerststemming komt.

Ik wens iedereen warme dagen in fijn gezelschap! Een goed gesprek of gezellig “All you need is love” kijken, spelletjes doen (heb lichte voorkeur voor sjoelen), samen mooie herinneringen ophalen én een toost op de mensen die we moeten missen.

Heb het goed samen!

merry christmas

Een gedachte over “Een echte kerst in 2018

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.