Down Town Gourmet Market

Down Town Gourmet Market

Door mijn vriendin uitgenodigd mee te gaan lunchen in de binnenstad; het zou trendy zijn én een verrassing. Nu, een verrassing is de Gourmet Market zeker!

Deze foodhall aan de Smalle Haven, tussen Vestdijk en Stratumseind, is een echte aanwinst voor Eindhoven. Een twintigtal restaurantjes bedienen de voortdurende aanloop van klanten, jong en oud. Vanuit kleine keukens, foodtrucks, eetbarretjes, achter sissende bakplaten en volle fornuizen.

Aan de buitenkant oogt het ronduit saai; pas wanneer je écht dichtbij komt zie je dat er van alles gebeurt achter de deuren, in de levendige foodhall en op het gezellig grote terras.

gourmet market

Er zijn ontelbare keukens vertegenwoordigd; van Spaans tot Vietnamees, van Turks tot Italiaans. Zóveel verschillend eten komt voorbij: nachos en sushi, pasta en dikke frites, chinees en ijs. Alles in een jungle-groene omgeving, met in het midden een centrale bar, waar je je  drankjes kunt bestellen.

Wij bestellen bij het Italiaanse restaurantje onze lunchgerechtjes: bruscetta met 4 verschillende toppings en Siciliaans arancini; peervormige rijstballen met verschillende soorten vulling.

Terwijl we nippen van een heerlijk droog wit wijntje, kunnen we de levendige sfeer en de verschillende bezoekers eens goed in ons opnemen. Het is relaxed en heel gezellig! De Italiaanse ober presenteert met verve de door ons gekozen gerechtjes. En wordt heel enthousiast wanneer hij merkt dat we de rijstballen zeggen te kennen uit Sicilië.

gourmet market in Eindhoven

Bewegend met zijn armen om zijn woorden kracht bij te zetten, geeft hij gepassioneerd aan waarom dit zo’n delicatesse is. In charmant gebroken Engels geeft ie tips voor het maken van een topping van zwaardvis voor de bruscetta en verhaalt over zijn liefde voor Italië en het eten wat daarvandaan komt.

Een betere introductie kun je je, wanneer je ergens voor het eerst gaat eten, niet wensen en we laten het ons dan ook smaken. Buono e deliziosa!

Lang blijven we nog natafelen in deze bijzondere omgeving. Én gaan vlug weer terug, er zijn hier nog zóveel keukens om uit te proberen!

Eten Gourmetmarket Eindhoven

Een gedachte over “Down Town Gourmet Market

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.