DIY: Zomerbloemstukje maken

Benodigdheden:
• Leuk bakje of vaas (kijk eens bij de Kringloop!)
• Papavers
• Hortensiabollen
• Takken Kangoeroepootje
• Oase
• Takken groen uit de tuin
• Kleine bloemen die indrogen (ter opvulling, navragen bij bloemist)

Zoals waarschijnlijk inmiddels bekend ben ik echt geen ster in bloemschikken met mijn 2 linkerhandjes. Ideeën genoeg, de uitvoering laat, m.n. in praktische zin, altijd te wensen over.

Zelf zomerbloemstuk maken

Maar ik kon het verzoek van die lieve vriendin niet weigeren: bij haar thuis bloemschikken, dan mochten wij met drie vriendinnen gebruik maken van haar enorme hoeveelheid accessoires, plant- en bloemgerichte versieringen, kaarsen, kralen, lint en schors.

Omdat ik weet dat zij daarvan geniet ga ik akkoord. Ben wel zo slim om te bedenken dat ik een stukje ga maken wat helemaal kan indrogen. Om zo langer plezier te hebben van deze groene krachtinspanning.
Bij toeval maak ik een leuke indroogkeuze: papavers, hortensiabollen uit eigen tuin en bruine, fluwelige takken, kangoeroepootjes, om het af te maken.

Bloemstuk zelf maken

Na twijfel en aarzeling hoe te beginnen zet de vriendin met de groene vingers en de mega-voorraad mij op het juiste pad. Hierna is het een fluitje van een cent.
Het bakje van de kringloopwinkel, schuin ingedeukt keramiek, kleurt schitterend bij de papavers. Ik ben in een mum van tijd klaar met steken. Nog genoeg tijd voor een tweede stuk in een hoge vaas. Ook zo gepiept. Enne… niks te “less is more”, gewoon “more is more”.

Een gedachte over “DIY: Zomerbloemstukje maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.