plukboeket maken

DIY: Maak je eigen plukboeket

Ik ben dol op wilde boeketten, waarbij het lijkt of ze nonchalant geplukt zijn tijdens een picknick. En blijkbaar ben ik niet de enige: de wild ogende plukboeketten zijn een groot succes. Om dit een beetje leuk tot z’n recht te laten komen hier de volgende tips:

  • Keuze van bloemen

Om een mooi veldboeket te maken gebruik je bloemen los, van verschillende lengtes, vormen en kleuren. Basisbloemen: roos, pioenroos, tulp of gerbera. Combineer met fijnere bloemen zoals sneeuwbal of grassoorten. Varieer ook in structuur. Stevige met fijnere bloemen zoals anthurium met gloriosa. Wil je niet een al te bont geheel (ik wel!), kies dan voor bloemen in 1 kleur.

plukboeket zelf maken

  • Bloemen afsnijden

Schuin afsnijden met een scherp en schoon mes. Of gebruik, m.n. fijn voor de stuggere takken, een plantenknippertje/snoeischaartje die je ook in de tuin kunt gebruiken. Beter snijden dan knippen, i.v.m. opname water. Vóór je gaat snijden, eerst even goed kijken hoe ver je de bloemen boven de vaas wilt laten uitkomen.

 

  • De vaas

Ga voor een grote vaas met smalle hals, daar komen de bloemen goed in uit. Glas past bij elke woonstijl en heeft als voordeel dat de bloemstelen graag daglicht zien, waar de bloemen dan ook weer blij van worden. Tenslotte: zorg voor een brandschone vaas (schoongemaakt met drup chloor) en de blaadjes mogen niet te water raken.

zelf een plukboeket maken

  • Bloemen schikken

Hoe wilder, hoe beter. Het moet lijken of je ze net uit de berm hebt geplukt. Trucjes: zet de bloemen 1 voor 1 kruislings in de vaas. Te beginnen met de zware en lange exemplaren en eindigen met de fijne en korte. Hou het los en luchtig!

 

  • Verzorging

Gebruik snijbloemenvoeding, dan blijft het boeket langer vers. Kijk ook uit waar je de vaas zet; liever niet op de tocht, in de volle zon of dichtbij de verwarming. En tenslotte: verschoon het bloemenwater om de paar dagen en je hebt een kleurige zomer in je vaas!

Waar ik het liefst mijn bloemen koop?

Ik koop mijn bloemen het liefst bij 123 Bloemen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.