maak je persoonlijke wandplaat

DIY: Maak je eigen persoonlijke wandplaat

Met het doorspitten van kasten en manden stuitte ik op briefjes, anekdotes, Moederdag-versjes, sorry-briefjes van vooral onze jongste, Engelse oefeningetjes en nog veel meer vergeten schatten.

family wall

Jammer dat het allemaal ongezien lag te verstoffen in dichte plakboeken en afgesloten laatjes. Dus urenlang alles nageplozen en de leukste tekeningen, versjes en briefjes van de meiden ingescand, ook wel even een tijdrovend karweitje. Rond de 75 stuks kwamen eruit gerold.

Dan eens bedenken hoe deze op mijn schrijfkamer tentoon te stellen. Er zijn verschillende mogelijkheden; je kunt b.v. alles in aparte lijstjes ophangen of zelfs je eigen behang laten drukken.

Gezien de omvangrijke hoeveelheid kwam ik op het idee om ze op platen te plakken; eenvoudige underlayment platen, deze zijn heel betaalbaar en het hout is een mooie ondergrond.

Dan op de grond binnen de afmetingen proef-leggen met de tientallen kunstwerkjes. Schuiven, passen en meten.

family wall maken

Vervolgens plakken op de plaat. Je kunt kiezen uit MDF, deze kun je gronden en naderhand een kleurtje geven. Of OSB; dit is wat zachter materiaal, eventueel ook geschikt om met punaises te werken. Of smalle underlayment-platen (zonder groef, heb je niet nodig). Heel betaalbaar ook; voor nog geen 40 euro kocht ik 2 platen van 2.44 x 1.22.

family wall maken

Met eenvoudige knutsellijm blijft de boel prima plakken. Met leuk, bedrukt plakband kun je ze ook bevestigen.

Je zou de plaat ook in tweeën kunnen zagen in de lengte als dat beter uitkomt qua ruimte. Bovendien heb je dan ook meer het idee van een behangrol. Ok moj.

En nu weet ik meteen dat ik mijn verhalen, gepubliceerd in de krant, ook op zo’n plaat kan plakken. Mooi alles bij elkaar, en toch gekaderd, zonder tientallen scheef hangende lijstjes. Misschien ook een leuk idee voor jullie om eens te schatgraven in lades en kastjes en zo je eigen persoonlijke kunstwerk te maken!

family wall maken

Een gedachte over “DIY: Maak je eigen persoonlijke wandplaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.