DIY: je eigen persoonlijke behang

Ik heb het geluk dat ik voor mijn grote hobby schrijven een leuk podium heb gevonden op de lezerspagina van het Eindhovens Dagblad. Apetrots ben ik dat mijn verhalen in mijn lijfkrant gepubliceerd zijn. Het is, elke keer weer opnieuw, een leuke verrassing je eigen tekst op krantenpapier afgedrukt te zien.

Zó trots dat elk verhaal werd ingelijst en nu de wanden van mijn schrijfkamertje bedekken. De muur raakt zo langzamerhand aardig vol en de lijstjes, zo’n 40 in totaal, zijn allemaal verschillend en sommige hangen scheef, een rommeltje kortom. Dus tijd om iets anders te verzinnen.

krantenknipsel

En de inspiratie kwam van een bezoekje aan een intiem eetcafeetje bij mij in de wijk. Ik was er al een tijdje niet meer geweest, een nieuwe eigenaar had zich ontfermd over een inmiddels nieuwe inrichting.

De wanden waren d.m.v. een geverfde lambrisering in de breedte in tweeën verdeeld; boven trendy groen met oude foto’s. onder de verrassing: een eigengemaakt behang van bladzijdes uit boeken. Kunstig en nonchalant op de muur geplakt met behangplak en een laagje vernis. Hoe leuk is dát?

oud papier

En, ook als je niet schrijft, toe te passen voor je eigen te maken behang: kopieer je favoriete songteksten, de mooie tekening van je kind, stukjes uit je favoriete boek, het lieve Moederdag versje, het mooiste gedicht of bijzondere pagina’s uit tijdschriften.

Én behalve op de muur zijn er nog talloze andere toepassingen te bedenken; op een oude deur, je tafel of het hoofdbord boven je bed. Eén blik op je eigengemaakte happy wall en je humeur wordt zonnig; van dat verhaal, dat liedje of dat lieve versje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.