DIY Interieurideeën voor de slaapkamer

DIY: Interieurideeën voor de slaapkamer

Wat voor kleuren zijn geschikt voor in je slaapkamer? 

Hoe ontwaak je zonnig?

En wil jij ook een eiland-bed?

De slaapkamer is natuurlijk de ruimte bij uitstek geschikt om te relaxen, rusten en slapen. Dus is het zaak het hier rustig en zen te maken.

Kleuren

Gebruik liever geen knalkleuren zoals fel rood of knal oranje. Dit werkt eerder opwekkend dan rustgevend. Waar wordt je wel rustig van? Denk dan aan blauw, wit en groen. Of natuurtinten zoals terra, grijs en zand. Gaaap!

slaapkamer in natuurlijke kleuren

Zonnig ontwaken

daglichtlamp
Bron: Slaapwijzer.net

Ben je, net als ik, geen ochtendmens en vind je je wekker een gruwel? Zet je je wekker ook standaard 10 minuten vooruit en laat je de herriemaker op je nachtkastje ook eindeloos snoozen? Denk dan eens aan een zonlichtlamp: Deze wekt de illusie dat de zon langzaam opgaat op je nachtkastje. Heel veel verschillende soorten: met varianten die natuurgeluiden maken tot zelfs een Relax-Breathe-functie. Oftwel complete yogatreat met stekker. Bye, Bye, ringtone.

Bekijk hier verschillende soorten daglichtlampen

Eilandbed

eilandbed
Bron: VTwonen

Dit is een bed dat solitair in de slaapkamer staat. Het heeft óf opbergruimte in het hoofdeinde óf onder het bed. Een brede rand rondom het bed kan dienst doen als nachtkastje. Ook kun je hier verlichting in aanbrengen. 

Groen in de slaapkamer

Dat is een goed idee! Planten zetten de CO2 die je uitademt om in zuurstof. Denk aan ficussen en Kentia-palmen. De laatste kan ook goed tegen het donker. 

Kies je kussen

Het goede kussen vult precies de ruimte tussen nek, hoofd en schouder. Bovendien zorgt het ervoor dat je ruggengraat niet krom ligt, maar een rechte lijn vormt, wanneer je op je zij ligt. Kijk ook naar je slaaphouding: Als je rug-, zij- of buikslaper bent kun je hiervoor een kussen op maat uitzoeken. 

Bekijk hier verschillende soorten kussens

Op het juiste kussen wens ik je welterusten…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.