puberteit

DIY: Interieur puberproof maken

En dan gaan ze naar de middelbare. Zoveel veranderingen, daar hoort ook een eigen, nieuw puberdomein bij. Weet je nog hoe jij was als puber? Alles beter weten, een puinhoop op je kamer en hard bezig volwassen te worden, samen met vrienden en vriendinnen.

Breng samen orde aan b.v. met kleerhangers van 1 soort en kastenplanken met stickers wat waar hoort.

Help ze bij het inrichten! Zorg voor een vloer die tegen een stootje kan, niet te besmettelijke raambekleding en laat hen zelf mee inrichten.

    1. Opbergen: zoek het in de hoogte of ga voor een stoere lockerkast of kledingrek
    2. Raambekleding van het puber-hol. Kies voor aluminium jaloezietjes of een strak rolgordijn. Bekijk hier alle rolgordijnen.
    3. Overzichtelijk bureau: ga de chaos te lijf en zorg voor voldoende opbergruimte zoals een ladekastje of trolley
    4. Bed: die slaap- en hangplek is heel belangrijk. Slapen en chilllen. Kies voor een bedbank of maak deze zelf door te kiezen voor een strak dekbed en grote kussens als ruggensteun. Voetenbankjes ook welkom!
    5. Kleur: hou het simpel bij 3 basiskleuren voor muren, meubels en decoraties. Voor de meiden bijvoorbeeld wit, grijs met pastelkleur poeder roze of mintgroen. Voor de stoere boys: legergroen, rood of donkerblauw in combinatie met wit.
    6. Hergebruik oude meubeltjes: spuit een oud nachtkastje in 1 van de 3 gekozen kleuren. Schuren, schoonmaken (St. Marc) en schilderen 2x.
    7. Maak verschillende zones. Scheid b.v. het stuk waar wordt geslapen af van het werkgedeelte. Met bijvoorbeeld een kast als roomdivider of een kamerscherm.
    8. Muren: gebruik fotobehang of muurstickers in de sfeer van de kamer.

Maak de inrichting af met leuke of stoere eyecatchers zoals een zitzak, een ton als prullenbak (Ikea). Wat een verschil met mijn eigen tienerkamer: paars, oranje met posters van Rod Stewart aan de muur. Ok moj!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.