interieurtips na kerst

DIY: Inrichten na de kerst

Op de eerste plaats wens ik al mijn lezers en lezeressen een beter, gezond en zorgeloos 2021!

gelukkig 2021

Voorlopig zullen we, noodgedwongen, nog veel tijd in huis doorbrengen. Dus laten we er ook in januari weer een warm thuis van maken.

Want de kerstboom vertrekt weer. Behalve de lichtjes en de geur (bij de echte dan, hè) gaan we ruimte over houden. Die we dan kunnen opvullen met nieuwe en trendy accessoires.

Zoals daar zijn:

Posters

Kunst aan de muur mag zeker niet ontbreken. Te kust en te keur op internet te vinden.  Kijk maar eens bij Plint, Loesje, of de prachtige taalkunst van Merel Morre. Of je laat een leuke uitspraak van je kind op een poster drukken. Maak je eigen persoonlijke muur. Tip: als je meerder posters of wandkleden naast elkaar hangt, kies dan voor designs in dezelfde kleuren.

Ornamenten

Hot en happening in het nieuwe jaar. Of het nu een stenen beeld in de vorm van een gezicht is, of een mooie kralenketting uit het buitenland: ornamenten geven je huis iets extra’s. Zet ze op een centrale plek in het licht en je hebt een mooie eye-cather.

one line art schilderij
Bron: Pinterest

Bestel ze hier: https://www.etsy.com/nl/market/one_line_art

Vazen

Altijd goed. Gevuld of leeg, als het een mooi exemplaar is het altijd goed. Ik heb het geluk nog één vaas te hebben van een vader die glasblazer was. Én bijzonder vrijgevig. Op één na gaf hij ze allemaal weg, maar die ene, met stukje eraf na een ongelukje van oudste, is een plaatje!

groene vaas

En verder: laat het licht binnen!

De kortste dag is, gelukkig, voorbij; elke dag is het nu een beetje langer licht, hoera

De kortste dag is, gelukkig, voorbij; elke dag is het nu een beetje langer licht, hoera! Laat dit aarzelende stapje op weg naar de lente ook in je inrichting terugkomen. Kies voor lichte, vrolijke kleuren. Knuffelbare kussens, zachte kleden op de vloer. Ander kleurtje in huis, maar geen zin om de hele muur te schilderen? Verf twee planken in het gekozen kleurenpalet. Zet ze achter de bank. In een handomdraai een nieuwe kleur, zonder veel gedoe. En bovendien makkelijk opnieuw te schilderen.

En wat missen we nu nog? Natuurlijk de kamerplant voor het groene gevoel. Degenen die mijn blog regelmatig lezen weten waarschijnlijk van mijn voorliefde voor planten in combinatie met het gebrek aan groene vingers. Dus over de groene vrienden en hoe deze overleven in het huis van een plantengek die teveel water geeft en teveel tegen ze praat, hierover een volgende keer meer. Heb ik even wat meer zinnen voor nodig…

2 gedachten over “DIY: Inrichten na de kerst

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.