knutselen met pasen

DIY ideeën voor pasen

Ondanks alles wordt het aankomend weekend toch gewoon weer Pasen. Het zal geen weekend worden van “met z’n allen erop uit”, daarom zoals de afgelopen weken ook al, zoeken we de gezelligheid dichter bij huis:

  • Maak een leuke paaskaart met de kids voor opa en oma.

Of voor die vriendin die je allang niet meer hebt gezien, of je kapper, je fysiotherapeut, je favoriete restaurant of barkeeper.

Een papieren kaartje op de mat in deze tijd doet iedereen goed.

Kijk maar eens op Pinterest, zoveel leuke en eenvoudige ideeën! En vergeet natuurlijk niet iets liefs en positiefs op de kaart te zetten.

  • Eieren schilderen

Een gouwe ouwe en het blijft leuk. Kook de eieren hard, laten afkoelen en hup de verfmolen in. Of, voor de echte schilders onder ons, uit de losse pols. Maak het kleurig en vrolijk!

eieren schilderen

  • Eieren zoeken

Is het lekker weer dan verstoppen in tuin of op balkon. Bij minder weer naar binnen en nog een tip; noteer ff waar de Paashaas ze precies verstopt. Voorkomt vergeten en gesmolten ei-verrassingen in wasmand en kast, hihi.

  • Maak van je Kerstboom een Paasboom

De boompjes van afgelopen Kerst stonden er nog goed bij in hun emmertjes na afloop van de Kerst. Dus verhuisden ze naar de tuin.

Met Carnaval werden het feest-boompjes met serpentines. En nu, mét eieren uiteraard, Paasboompjes!

paasboom maken

  • Paasbrunch of paasdiner

Samen hapjes maken of kokkerellen voor het avondeten. Veel ideeën en inspiratie op internet en van de supermarkten. Heb je geen zin en wil je lekker luieren? Bestel dan iets bij de lokale favoriete restaurant en help de kleine ondernemer! Dit kan niet alleen met Pasen, maar ook op een gewone doordeweekse dag of een ander weekend. De meeste restaurants en frites-zaken hebben momenteel afhaal- en/of bezorgmogelijkheden!

paasbrunch

  • Videobellen of Face-timen

Het is tijd voor familie en gezin aan het begin van de lente. Dus geen conference-calls en zakelijke telefoongesprekken. Maar lekker video-bellen met opa en oma, uithuizige kinderen en verre en dichtbije vrienden.

  • Speel de ei-stafette

Zo speel je het spel
Geef iedereen aan tafel een lepel en pak 1 hardgekookt (paas)ei. Geef het paasei zo snel mogelijk met de lepel door aan de persoon naast je. Je mag je handen niet gebruiken. Laat je het paasei vallen? Dan ben je af. Wie blijft er het langst over?

Ook leuk
Speel in twee teams! Verdeel de paastafel in twee teams en kijk welk team het snelst het paasei rond kan geven. Dat kan je doen met een stopwatch, of door met twee paaseieren tegelijk te starten.

Voor durfals met een vaste hand:
Speel met een ongekookt ei! (Wel even thuis vragen of dat mag.) Nu moet je dus extra voorzichtig zijn. Als een team het paasei kapot laat vallen, hebben ze
natuurlijk verloren

Maak er, ondanks alles, een mooie Passen van, met lekker eten, spelletjes en aandacht voor elkaar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.