foto-op-hout

DIY: foto’s op hout maken!

Zelf je eigen foto op hout maken

Leuke interieurvondsten, je kunt me ervoor wakker maken! Ik raak altijd erg geïnspireerd door woonprogramma’s en woonbladen. Vroeger, toen het blad 101 woonideeën nog bestond met vol zelfmaak-ideetjes, ben ik een aantal keren enthousiast aan de slag gegaan. Met hamer en spijker-gereedschap, naald en draad, verf en kwast.

101 woonideeen
Bron: Vanbelkomproducties.nl

En, naar aanleiding van de zeer bedroevende resultaten tot de absolute overtuiging gekomen, dat, wat mijn ogen zien, mijn handen helaas niet maken.

Heel jammer, en het zorgt er wel voor dat je niet meer snel de voorgeschreven gereedschappen bij elkaar zoekt, om te proberen die leuke eyecatcher voor je interieur zélf in elkaar te fabrieken.

Hóe leuk is het dan wanneer je iets ziet, waarvan je denkt: dit moet zelfs haalbaar zijn voor mensen met 2 linkerhandjes? Als je dan ook nog, zoals ik, het liefst heel je huis volhangt met foto’s is dit echt de gouden tip. Voor een zelfgemaakt, leuk foto-item.

Lees en beginnen maar!

Ingrediënten:

  • Foto uitgeprint op normaal papier (liefst een laserprinter maar geen vereiste)
  • Mooi stuk hout
  • Kwast
  • ModPodge van de Action , dit is een vloeibar hobbymateriaal , speciaal voor het overbrengen van foto’s op hout
  • Varnish(optioneel) van de Action
  • Handdoek

Zorg voor een geprinte foto naar keuze op normaal papier. Let er wel op dat je de foto op de pc spiegelt omdat deze anders in spiegelbeeld op het hout terecht komt! Dit kan gemakkelijk in Paint (functie spiegel horizontaal). Als je het juist wel grappig vindt om de foto “gespiegeld” te zien, dan is dit natuurlijk niet nodig.

foto-op-hout
Bron: Woonzinnig

Smeer nu aan de fotokant van het papier laag Mod Podge met de kwast, dik aangezet.

Je kunt nu de foto op het stuk hout plakken. Heel goed aandrukken! Trek de foto strak met evt. behulp van een pasje en zorg dat alle luchtbellen onder het papier zijn verdwenen. Dan 24 uur laten drogen.

Maak een handdoek vochtig en wring goed uit. Niet doorweekt dus maar vochtig.. Leg deze 10-15 minuten bovenop de foto.

Door het vocht van de handdoek is het papier nu nat. Nu voorzichtig beginnen met de vingers het papier eraf te “rullen”. Onder het verwijderde papier verschijnt de foto op het hout…

Eventueel kun je de foto op het hout nog bestrijken met blanke lak . En voilà; je eigen kunstwerk op hout is geboren!

foto op hout
Bron: fotogeprint.nl

Een gedachte over “DIY: foto’s op hout maken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.