tuinen van de appeltern

De tuinen van Appeltern

Ooit was er ik er in het vroege voorjaar, maar nu, in de zomer, is het hier op z’n mooist.

De zon danst over de bloemen, lopers van rode rozen, guirlandes van Blauwe Regen. Clematis, Spaanse margrieten, Phlox en Duizendschonen, Ranonkels en Korenbloemen, Gladiolen, Goudsbloemen en Irissen. En Mimosa oftewel kruidje-roer-me-niet en de Plumbago die staat voor mannentrouw; ook niet te versmaden in eigen tuin en huis. Een groot bloemenfeest! Hier valt heel wat te plukken…

De tuin van de Appeltern

Hommels zoemen, vogels fluiten en de geur van Jasmijn die de neusgaten streelt.

Te vinden in de vele tuinen die Appeltern rijk is, elk hun eigen karakter en stijl. De ene keer sta je in een minimalistische tuin met strakke lijnen, kubushoekjes en vijvers waar je een liniaal kunt langsleggen.

Dan weer waan je je in Italië, oude vervallen muurtjes met kleine ramen, klimop en een oranje bloemenregen.

Muurtje van de Appeltern

Je stapt van de ene sfeer in de andere; modern, klassiek, romantisch. Tuinen in zwart en grijs, en die met rode muren en okergele begroeiing.

Heel veel verschillende soorten bestrating en tegels, tuinen met buxusbollen, of die waarin je het idee hebt in de jungle te zijn en Tarzan elk moment, hangend aan zijn liaan, je komt schaken.

Tuin van de Appeltern

Ook als je geen rigoureuze tuinplannen hebt is het leuk om hier een dagje rond te dwalen, op te zoeken hoe die aparte bloem heet, een tuinverhaal te lezen in het groen of een bezoekje aan de tuin van Herman van Veen.

Verder workshops en hoveniers, een uitnodigende agenda voor een uitje buiten én rariteiten in de tuin, gekke grappen en leuke vondsten, voor degenen onder ons met niet al te groene vingers. Daarover een volgende keer meer!

En bij het weggaan wordt ik uitgezwaaid door een prachtige groep Boerenmargrieten. Dat kan geen toeval zijn…

Boerenmargrieten

Een gedachte over “De tuinen van Appeltern

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.