Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de koekoeksklok oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Ga maar eens een weekje op vakantie in het Zwarte Woud in Duitsland en je weet meteen dat je fout zit met je veronderstelling. De aloude koekoeksklok komt hier vandaan en dat is te zien in de hele regio. Apetrots zijn ze op deze klok.
Wikipedia leert dat deze rond 1730 hier is ontstaan en dat de zang van de koekoek met fluitjes werd nagemaakt. Vervolgens toegevoegd aan het al bestaande slingeruurwerk. En de koekoeksklok was geboren!
Deze donkere klokken, druk versierd met houtsnijwerk van esdoornbladeren, hazen, vossen en takken, in de vorm van een vogelhuis laten ieder uur even het vogeltje middels een deurtje aan de voorkant van de klok verschijnen en koek-koeken.
In Triberg, in het Zwarte Woud, zit zelfs de winkel van 1000 klokken. Je kijkt je ogen uit en wordt ook een beetje doof van het koekoek-kabaal. Er was er zelfs één in de aanbieding voor maar 3.659 Euro!
Zoals eerder gezegd begint het muurtje thuis met de spiegels, de laatste verzameling, al aardig vol te raken, en er is nog ruimte in deze logeerkamer aan een stukje muur.
Dus misschien wel een idee. Manlief appt met rollende ogen naar de dochters: “We zijn nu bij de Titisee. Mama wil een koekoeksklok kopen!”. De meiden zijn wel gewend aan mijn verzameldrang en antwoorden dan ook: “Och god” en “of course she does”. Zich bewust van het feit dat ook zij, van deze afstand, me niet kunnen tegenhouden zoekt hij het aller- allerkleinste koekoeksklokje ter wereld mee uit. De laatste verzameling is geboren!