mogelijkheden van een fotocadeau

De mogelijkheden van een fotocadeau

Ik was altijd al weg van foto’s. In het pre-digitale tijdperk knipte ik heel wat fotorolletjes vol. Van de eerste pubervakanties in het buitenland tot en met het leven van mijn meiden totdat ze de deur uitgingen. 

Het was een hels karwei, want alles moest ingeplakt worden. Dus z’n beetje elke maand zat moeders, omgeven door stapels foto’s met drie fotoboeken voor zich: een voor de oudste, een voor de jongste en een voor onszelf. Ik heb mijn vingers blauw geplakt met eerst de vermaledijde fotohoekjes en later de plakkertjes. 

Ze werden en worden nog regelmatig bekeken, deze stapels fotoboeken. Sinds de komst van de digitale camera op je telefoon heb ik het opgegeven. Hier valt niet tegenaan te “plakken”!

Na flink wat weggooi-werk staat het aantal foto’s op mijn telefoon nog op 1716, de whatsapp – foto’s op 3191 en verder nog een 20-tal albums met honderden geselecteerde foto’s. Geen beginnen aan dus. 

Zeker niet sinds de geboorte van onze kleindochter. Haar mama en papa, haar tante en oom en oma en opa, we kunnen niet ophouden haar vast te leggen op foto en film, wat resulteert in mappen vol foto’s en filmpjes van ons kleine diva. 

Gek genoeg heb ik nog niet 1 foto in de huiskamer staan of hangen van deze dame; wordt hoog tijd dus. Ik ga het internet maar weer eens op om te kijken naar de mogelijkheden. Nou, die zijn er meer dan voldoende. Hou je vast!

fotocadeau

Vormen: 

  • Wandcirkels: in verschillende afmetingen verkrijgbaar
  • Squares oftewel Vierkantjes
  • Collages: voor degenen die moeite hebben met kiezen (ik!)
  • Hexagons (6-hoekige foto’s) met bijenkorf-effect 

Meer mogelijkheden

Een grote foto afdrukken? Hierin ook weer verrassende opties:

  • Laat fotobehang van je eigen foto maken. Is behangen niet je ding, dan kun je ook nog gebruik maken van een plakservice.     
  • Pimp je deur en laat grote foto afdrukken als deurposter. Ook verkrijgbaar als tuinposter. Kan zelfs nog op je koffer worden afgedrukt!

fotocadeau groot

Materialen:

  • Foto op glas

Foto wordt geprint op plexiglas in verschillende glasdiktes naar keuze. Het glas geeft een hoogglans effect aan de glasprint. 

  • Foto op canvas

Is je waarschijnlijk bekend. Níet zo bekend is de mogelijkheid voor een baklijst om een canvas-foto. Dit geeft de foto een prachtige uitstraling. 

En dan last, maar zeker niet least:

Sjiek, stoer en industrieel. Af te drukken mét of zonder aluminium structuur. Ook mogelijkheid in zwart-wit of sepia. De aluminium ondergrond geeft een aparte uitstraling aan je foto. Die van ons hangt al een paar jaar te stralen aan de muur.

foto-op-aluminium

Zo, dat waren de mogelijkheden. Nu moet ik alleen nog even een paar honderd foto’s bekijken om te kiezen welke het gaat worden. Pfffff….Hopelijk hebben jullie je fotozaken beter georganiseerd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.