De keuze voor een kleurrijk interieur

Kleur bekennen

Ik zie de verbijsterde blik van Victor Brand bij VT Wonen wanneer hij het kleurrijke Pippi-Langkoushuis binnenstapt. Een karakteristiek huis met een heel uitgebreid kleurenpalet, veel schilderijtjes en veel snuisterijtjes. Hij is verbijsterd, ik vind het super en word blij van de aanblik. Ik hou wel van een beetje kakelbont in de villa!

Mijn man daarentegen is wat minder van de drukke, kleurrijke aankleding en moedigde mij dan ook van harte aan om een cursus binnenhuisarchitectuur te gaan volgen een aantal jaren geleden. Waarschijnlijk in de hoop dat mijn kleurenvoorkeur en mijn hang naar ophangen en uitstallen wat beteugeld zou worden.

een modern design interieur

Ten dele kreeg hij gelijk. Heerlijk vond ik het weer naar school gaan; zeker de aanleiding. Dit was weer eens wat anders dan een cursus Excel of “het nieuwe roosteren”. We leerden nu over het kijken in lijnen, kleuren in de juiste toonsoort en het clusteren van spullen.

Ook over dat wat je huis tot een thuis maakt en dat kan voor iedereen anders zijn. Voor mij is het : warme kleuren, persoonlijke herinneringen, veldboeketten, mooie foto’s en kunst, bij voorkeur gemaakt door één van onze creatieve vrienden.

Nadat de cursus binnenhuisarchitectuur was afgelopen, hebben we onze docente toch even ter plekke in ons eigen stulpje  om advies gevraagd.

Qua kleuren waren we er meteen uit: oranje met rood. Onze dochters rolden vol afschuw met de ogen toen ze de keuze vernamen. Dit in combinatie met een grote grijze lounge-bank en een klassiek vloerkleed, in de praktijk viel het hen dan weer mee.

gekleurd interieur

Afgestyled met een grote oranje baan over de muur. Deze moest leeg blijven. Een prachtige en verantwoorde inrichting, helemaal naar de  smaak van manlief.

Achter is ook de doorgang oranje, met aan de eettafel rode, oranje en crèmekleurige stoelen, een grote kleurrijke boekenkast en veel licht, bloemen op het side-tafeltje en op de eettafel ook altijd een wisselend stilleven. Druk, kleurig en thuis!

Op de oranje baan heb ik tot nu toe een foto en een zelfgemaakte houten lamp kunnen binnensmokkelen. Nu de rest nog, ik heb ideeën genoeg!

Zo wil ik naast mijn Auping boxspring in de slaapkamer een goed gevuld nachtkastje plaatsen met kleurrijke fotolijstjes. In combinatie met een felgroene nachtlamp geef ik mijn slaapkamer ook genoeg kleur mee en wordt ik altijd gewekt met vrolijke kleuren om mij heen.

een kleurrijk interieur

Als jij ook graag weer eens om een leuke reden naar school gaat, kijk dan eens bij jou in de buurt voor een cursus binnenhuisarchitectuur bij de Volksuniversiteit bij jou in de buurt.

Wil je ook graag een kleurrijk én betaalbaar advies, surf dan eens naar de website van Melanie: www.mstyle-interieur.nl

Zeker weten dat je er gekleurd op komt te staan!

Een gedachte over “De keuze voor een kleurrijk interieur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.