De inrichting van je keuken

Mijn ideale keuken

De keuken heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de inrichting. En nóg steeds, van een afgesloten hoek, ommuurd, werd de keuken bij veel mensen de centrale plek in huis. Waar aan de keukentafel gesprekken werden gevoerd terwijl moeders, of vaders, in de open keuken in de pannen roeren.

Zo ook in mijn ouderlijk huis: mijn moeder was 40 jaar geleden denk ik de enige in Eindhoven die een huis huurde en, voor die tijd, flink geld stak in een rigoureuze verbouwing. Een muurtje werd gesloopt en er werd geshopt voor een spiksplinternieuwe keuken. O.a. bij de Vendomatic, onderdeel van V&D. Nog geen computers, dus de verkoper probeerde het beeld voor onze ogen inzichtelijk te maken met kleine houten blokjes.

landelijke keuken

Na lang wikken en wegen werd de knoop doorgehakt en de nieuwe keuken gekocht. Een spannende en dure aankoop. Groot was de teleurstelling achteraf toen bleek dat de verkoper ons financieel het vel over de oren had gehaald en de montage weken langer ging duren dan gepland.

Nadat manlief en ik onze eerste koophuis hadden gekocht werd al snel besloten om een nieuwe moderne keuken te kopen bij een grote keukenketen. Een glanzend witte, met een trendy zwart aanrechtblad en moderne apparatuur. Een oven, een magnetron én een afwasmachine, grote nieuwe keukenvriendin!

rechte keuken

Na een aantal weken werd het aanrechtblad vaal en de verkoper werd gebeld. Hij kwam, zag en sprak de historische woorden: “u kunt hier 2 dingen mee doen: of u kunt zich eraan ergeren, óf niet”! Gelukkig moest nog een gedeelte van de keukenprijs worden betaald en heeft ook het keukenbedrijf zich kunnen verbijten én ergeren!

Toen vervolgens de deur van de afwasmachine afbrak en de verkoper onze jongste dreumes van 2 beschuldigde van vandalisme doordat zij volgens hem bovenóp voornoemde klepdeur was gaan zitten, was de maat vol en hebben we ter afhandeling van de lopende zaak kennis gemaakt met zijn opvolger.

keuken interieur

Dus nu we onderhand weer toe zijn aan een nieuwe keuken is het begrijpelijk dat we een beetje kopschuw zijn geworden en zéker niet met de eerste, de beste in zee willen gaan. In elk geval niet met keukenketens die fietsen en t.v.-’s cadeau geven en waarbij hun deuren automatisch sluiten wanneer je hun showroom wilt verlaten.

Dus op zoek naar een betrouwbare keukenpartner. Zéker belangrijk, aangezien ik een echte koopjesjager ben. Dus maar weer het, inmiddels vertrouwde, internet geraadpleegd. En wat me als eerste opvalt is DB Keukens; waarschijnlijk omdat het een familiebedrijf is, wat mij met mijn familiebakkerijverleden zeker aanspreekt. 25 jaar geleden opgestart door een keukenmonteur en zijn vrouw, die de afspraken en boekhouding deed. Inmiddels 6 vestigingen én alom gezien als een betrouwbare keukenspecialist.

keuken

En toch alle toeters en bellen die ik zoek: greeploze kastjes, softclose-lades, stoomovens en schitterende keuken-eilanden. Een transparante website die zelfs de nadelen van verschillende zaken durft te benoemen. Met een garantietermijn van 10 jaar op hun montage door eigen mensen! En het devies is: Afspraak is afspraak. Dat geeft de burger moed. Én een score 9.7 van Qasa-reviews. Het vertrouwen begint langzaam te komen….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.