slaapkamer inrichting

De inrichting moet groeien…

Dat lees ik vaak in interviews met interieur-goeroes in de bladen. Maar nu, ruim een half jaar na de schoonmaak van “de boven” ben ik de kale slaapkamer wel meer dan zat. En dus wordt het tijd voor actie, veel actie.

Er moet een nieuw dekbed en dekbedovertrekken worden gekocht om mee te beginnen. De voorkeur gaat uit naar dons, want ik ben volgens mij niet meer allergisch na goede ervaringen met dekbedden in Oostenrijk, geen centje pijn. In tegenstelling, helaas, tot het nieuwe donzen exemplaar van Ikea: de eenden dons veroorzaakt jeuk over het slaperige lijf, dus die moeten retour.

Nadat we na veel kunst- en vliegwerk de kussens en het dekbed in de veel te kleine plastic verpakkingen hebben teruggepropt óp naar de klantenservice. De dame achter de balie pakt een stanleymes uit haar zak en ritst dan zonder pardon de verpakkingen in 2-en. Potverdomme, hadden we niet zo ons best hoeven te doen.

Op onze vraag wat ze nu precies wil controleren zegt ze gedecideerd: “ik kijk of de codes kloppen. Je wilt niet weten hoe vaak het voorkomt dat mensen hun eigen oude dekbedden in de nieuwe Ikea-verpakkingen stoppen om zo geld retour te krijgen voor hun eigen rotzooi. Hetzelfde geldt voor vloerkleden, dekbedovertrekken en zelfs keukenkastjes met verkeerd geboorde gaten. Ja, als je een tijdje hier werkt word je vanzelf achterdochtig”. Dat snappen we, ongelooflijk wat mensen verzinnen, wat zijn wij dan braaf!” Gelukkig werden onze retouren goed gekeurd. En kopen we we een anti-allergisch dekbed bij de blauw-gele gigant.

ikea gebouw
Bron: Pixabay

Nu de volgende actie: dekbedovertrekken. Omdat de keuze van een dekbedovertrek bepalend is voor de kleur en uitstraling van het slaapnest kritisch gezocht naar matchende kleuren grijs, koper en oker. Ai, dat viel nog niet mee.

dekbedovertrekken kopen

Na een ochtend speuren op het internet vond ik een tweetal prachtige exemplaren, in de juiste kleurstelling en heel betaalbaar. Wel gekke, afwijkende maten, dus via mail en telefoon contact gezocht. Op mijn mail alleen een bevestiging en verder suizende stilte. De telefoonnummers waren alle 4 buiten gebruik en toen nr. 5 uiteindelijk wél werd beantwoord kon de meneer met het zware accent mijn Nederlands niet verstaan. Dan, eindelijk, maar eens kijken naar de reviews over het bedrijf en die waren niet mals. Niet bezorgde artikelen, verborgen kosten, geen teruggave van geld bij terugsturen, en totaal geen reactie van de firma “La Redoute”. Een toepasselijke naam aangezien het werkwoord naar het Nederlands vertaald “vrezen of duchten” betekent. Toch maar niet dan. Enne tip: lees, zeker bij een onbekend bedrijf, toch maar eens de reviews.

google reviews

Na een nieuwe speurtocht toch nog een aantal leuke dekbedovertrekken weten te scoren via het snelle bedrijf met het dikke-mannetjes-logo. Binnen 24 uur geleverd met de juiste maten.

Dus het dekbed en de overtrekken kan ik afvinken. Nu de rest nog…

Een gedachte over “De inrichting moet groeien…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.