De 11e van de 11e

Na 2 keer uitstel was het dan eindelijk de 11e van de 11e: my 5 minutes of fame aan tafel bij “Tijd voor MAX”.

Hans en ik vertrekken op tijd. Terwijl we de eerste rotonde, 25 meter van ons huis afrijden zeg ik met zweethandjes en bibberknietjes: “Stop, draai maar om, ik durf niet meer..” Gelukkig is hij altijd de rust zelve en stelt me gerust. We gaan onderweg tot 2 keer toe Sybrand en Lisette spelen. Hij stelt vragen en ik geef antwoord. Antwoorden te lang, praten te snel. Oké, pas ik aan.

Ruim op tijd arriveren we in Hilversum. Een aardige gastvrouw schenkt koffie en thee en geeft uitleg. Het volgende interne station is de visagie. Ervaren Els heeft me binnen tien minuten omgetoverd tot een echte t.v.-ster. Handig bekwast ze mijn gezicht, brengt eyeliner aan, borstelt mijn wenkbrauwen en maakt, nota bene met toupeerkam, een flitsend kapsel. 

De voltallige redactie en Martine en Sybrand zitten dan al drie kwartier in de catacomben van de MAX-studio en houden generale repetitie voor de komende uitzending. Elke redacteur speelt de gast de zij hebben uitgenodigd, in mijn geval Saskia, en laten zich bevragen door de 2 interviewers. Hoe grappig is dat!

Rond 16.45 uur komt Saskia, gezellig bij mij op de grond zittend, mijn te verwachten vragen doornemen. De helft van de door mij voorbereide vragen valt af en ze waarschuwt al: “5 minuten is niet heel veel, in de praktijk voelt het nog veel korter”.

Dan mogen we eindelijk de opnamestudio in. Samen met de andere gasten ontwijk ik alle kabels en bekijk tenslotte ademloos de ruimte. Veel licht, kunstbloemen, de smalle keuken en het kleine podium. Martine zit relaxed aan tafel, Sybrand maakt ontspannen met iedereen een kort praatje.

Dan volgt de promo: inleiding en aflezen van de autocue, links van de tafel op een t.v.-scherm, die ik nieuwsgierig bekijk. Dat was niet de bedoeling tijdens de opnames. Beetje gek als de gasten Martine en Sybrand half de rug toekeren, omdat ze druk zijn met het meelezen van de autocue. 

Ik ben gelukkig, na een geruststellende knipoog van Martine, al als tweede aan de beurt en het vliegt voorbij. Uit mijn ooghoek zie ik dat ze de meest idiote carnavalsfoto hebben gekozen uit de 8 die ik hen mailde. 

Ik voel me volkomen op mijn gemak en geniet  met volle teugen van de vragen in mijn 5 minuutjes.

Na afloop ontploft mijn what’s app, met een tsunami aan berichtjes. Iedereen prijst mijn uiterlijk én mijn relaxte houding. Hmmm, eens even navragen of ik in real life echt zo onaantrekkelijk en gestresst ben….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.