stempels

Creatief met geometrische vormen en typografie

Voorjaarstrends 2018 nr. 2

Typografie:

Oftewel:  Boekdrukkunst, letterlijk: met stempels schrijven. Teksten in schitterende letters, te vinden op behang en posters, voor fraaie patronen en kunstige letters aan de muur. En niks te: “less is more”. Nee, maak je eigen grote gallery wall; verzamel al je mooie prints, foto’s en kunstwerken en hang ze bij elkaar op je eigen wall of fame, je eigen galerij, liefst formaat XL.

tekst op de muur

Tips:

  • Wat is nu mooier dan je persoonlijke teksten aan de muur; die eerste liefdesbrief van hem, dat versje voor moederdag, die speciale bladzijde uit je favoriete boek?
  • En wat een leuke uitdaging om deze teksten dan eens zelf te kalligraferen; boeken en uitleg te kust en te keur van Action tot internet.
  • Of vraag die creatieve vriend of vriendin om een mooi werk van zijn of haar hand

Iedereen een eigen persoonlijke museumwand, hoe leuk is dat?!

typografie

Geometrische vormen

Een deftige benaming voor vormen die we allemaal kennen: Driehoekjes (geo), cirkels en ruiten, een prachtig strak lijnenspel. Deze trendy vormen zijn terug te vinden in alles wat met styling te maken heeft: in de vele soorten behang, in tegels voor badkamer en keuken. Dit alles in een repeterend dessin en in alle denkbare kleuren; van stylish zwart-wit tot felle kleuren van appeltjesgroen tot helder lippenrood. Ook op behang en tegels, op muren en vloeren.

geometrische vormen

Wil je eerst eens kijken of dit wel past in je inrichting maak dan een rustige start:

  • Een spetterend behang vol kleur en patronen hoeft niet meteen de langste wand in je woonkamer te bedekken. Je kunt ook rustig beginnen. Net als genoemd bij color blocking kun je een houten plaat (formaat: iets kleiner dan een deur) behangen met één of twee rollen opvallend behang. Even mooi plekje zoeken, en ben je het beu: dan maar weer omdraaien.
  • Klein beginnen: een dekbedovertrek, vloerkleed of de stootborden van je trap bekleden met geometrie. Óf lampen en vazen met deze vormen.

Vind de graficus in jezelf!

geometrisch interieur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.