Bloemschikken voor kerst

Bloemschikken met 2 linkerhandjes voor de Kerst

Ik ben dol op bloemen en planten, mooi geschikte bloemstukken en aparte composities hiermee. Aan ideeën ontbreekt het me nooit, ik kan ze alleen nooit zo in de praktijk maken als dat ze in mijn hoofd zitten. Dus toen we met ons vriendinnenclubje “de mutsen” voor de tweede keer in 20 jaar weer een avondje bloemschikken hadden gepland, stond ik niet echt te popelen.

Het internet afgestruind van Pinterest naar tuincentra, van Rob de tuinman naar Romeo en zijn YouTube filmpjes. Vastbesloten het deze keer eenvoudig te houden speurde ik rond. En zowaar: zonder ingewikkelde technieken en steek-skills voor de oase had ik nu echt een supereenvoudig, maar toch leuk idee.

Bloemschikken voor kerst

Graag deel ik het met jullie, met weinig moeite en voor weinig euro’s kun je, in elke gewenste kleur, een leuk stuk maken. Éen waarvan door “de muts” met gevoel voor commerciële bloemstukken werd gezegd: “zo, deze creatie van jou kan zo de winkel in voor de verkoop”.  Dus na dit compliment laat ik jullie graag meegenieten:

Hieronder de benodigdheden:

  • Glazen vaas, 1 grote b.v. of 2 van dezelfde afmeting, rond of vierkant, maakt niet uit
  • Hyacinten in de knop
  • Bol wol (dun duurt langer, dik wat korter) in kleur die je leuk vindt
  • Mos, vers of gedroogd
  • Glazen kralen of zand in de kleur van de hyacinten
  • Mooie sierlijke tak, uit tuin of park of an bloemist, die makkelijk te buigen is
  • Bosje takken
  • Bosje mistletoe

Bloemschikken voor kerst

En dan:

Haal de hyacinten uit het potje, verwijder zand en wortels en omwikkel de bol met de wol, vastzetten met klein haakje. Doe op de bodem van de vaas het mos en de glazen kralen of het gekleurde zand.

Buig de tak en doe deze ook in de vaas, laat deze niet boven de rand uitkomen.

Maak de houten takken en mistletoe, met behulp van de eerder gebruikte wol, aan elkaar en leg deze horizontaal op de vaas.

Zorg dat je niet alle mistletoe gebruikt voor het stukje, maar houd enkele takken over die je boven je deur hangt. Zorg vervolgens voor een leuke man/vrouw om een Kerstkus mee uit te wisselen.

Veel plezier met maken én veel plezier onder de mistletoe!

Bloemschikken voor kerst

Een gedachte over “Bloemschikken met 2 linkerhandjes voor de Kerst

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.