Vakantieherinneringen bewaren

Bewaar je vakantieherinneringen “in the old fashioned way”

Vroeger kostte het me een halve dag op vakantie: het schrijven van een stapel prentbriefkaarten. Met korte, vrolijke boodschappen en de vermelding van de uitstekende temperaturen van de vakantiebestemming in een stralend zonnetje.

Gelukkig is deze verplichte gewoonte al jarenlang verdwenen. Maar toch hangt nu in mijn bijkeuken een groot prikbord met hierop tientallen ansichtkaarten van vakantiebestemmingen waar we zijn geweest de afgelopen jaren.

Letterbak met herinneringen

Aangezien ik ontelbare foto’s op mijn telefoon heb staan en hierna nooit meer iets mee doe heb ik er een gewoonte van gemaakt om op het vakantieadres een kleurrijke ansicht te kopen.

Met ook ouderwets witte punaises gepind op het grote bord, een kleurige verzameling van zonovergoten heerlijke herinneringen.

En wat te denken van nog een ouderwets handig en leuk hulpmiddel voor je verzameling vakantiesouvenirtjes? De onverwoestbare letterbak. Vroeger gebruikt om (tinnen) miniatuurtjes in tentoon te stellen. Nu nog volop verkrijgbaar bij de Kringloop, kek kleurtje uit de spuitbus ter modernisering en vullen maar.

Fotomuur met herinneringen

Ze zijn er overigens in alle soorten en maten, met wat grotere vakken ook te koop in de reguliere winkels. Of leuke draadkastjes en verweerde planken met leren bandjes. Effe meer ruimte voor dat Eiffeltorentje, die scheve Toren of de Venetiaanse gondel, de schelpen en Menneke Pis.

Elke keer wanneer ik langs mijn met letterbak loop of een blik werp op mijn ansichtkaartenverzameling kom ik weer even in vakantiestemming.

Letterbak vakantie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.