8 leuke tips voor de slaapkamer

8 leuke tips voor de slaapkamer

Eén derde van je tijd breng je door in de slaapkamer. Dus maak ook hier een fijne plek van!

  1. Geef het eens een andere look. Door b.v. in de zomer een luchtige, linnen sprei over je bed te draperen.

linnen sprei

Alles voor de slaapkamer kan je hier vinden.

  1. Wil je het gevoel van een hemelbed, maar is je slaapkamer klein? Maak een gordijnroede boven je hoofdeinde en hang hier kant en klare gordijnen aan.

hemelbed voorbeeld

  1. Linnen hoofdeinde: Koop een plaat multiplex en laat deze in de bouwmarkt op maat zagen. Maak hierop een stuk schuimrubber in dezelfde grootte vast. Trek de stof hierover heen en maak vast aan de achterkant van het hoofdeinde met een tacker. Maak (of laat dit doen) een mooie hoes, passend bij de sfeer van je slaapkamer.

linnen bedboard

Alles voor de slaapkamer kan je hier vinden.

  1. Is een betonlook muur in je slaapkamer je droom? Maak dan in de natte laatste laag muurverf kleine slagen met spatel of spaan. Hoe groot en hoe vaak, dat bepaal je zelf. Voor een persoonlijke betonlook.

betoonlook slaapkamer

  1. Heb je slaapproblemen? Verf je slaapkamer dan eens blauw. Deze kleur staat voor harmonie en werkt kalmerend. Mensen die slapen in een blauwe slaapkamer slapen gemiddeld 8 uur per nacht!

blauwe slaapkamer

Alles voor de slaapkamer kan je hier vinden.

  1. Frisse lucht: Zet een plant op je slaapkamer. B.v. een ficus: deze zet CO2 om in zuurstof en verbetert de luchtvochtigheid. Of de Kentiapalm. Deze luchtzuiveraar kan tegen relatief weinig licht.

plant in de slaapkamer

  1. Heb je moeite in slaap te vallen omdat je last hebt van bijgeluiden? Dan kan witte ruis de oplossing zijn: dit antigeluid is een voorspelbare, monotone ruis die omgevingsgeluiden neutraliseert. Proberen? Zoek het op: Spotify White Noise playlist.

 

  1. 18 graden is de ideale temperatuur voor een gezond slaapritme in de slaapkamer.

Sweet dreams!

Alles voor de slaapkamer kan je hier vinden.

2 gedachten over “8 leuke tips voor de slaapkamer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.