tweedehands spullen

7 tips om online te verkopen

Koop je graag en veel? Kleding of interieur-accessoires? En hou je van regelmatig switchen, veranderen en bijkopen? Heb je na de grote schoonmaak een stapel kleding en spullen die je kwijt wilt? 

Dan is hier de oplossing: Verkoop je spullen online. Daarmee krijgt onze jongste zelfs haar vriend stil, als ze weer eens flink heeft geshopt…

Van babykleertjes tot stripboeken, van spijkerbroek tot huishoudelijke apparaten, alles kun je te koop aanbieden.

Welke sites? Natuurlijk het alom bekende Marktplaats met 350.000 (!) nieuwe advertenties per dag. Maar ook Vinted krijgt steeds meer bekendheid met ruim 25 miljoen gebruikers in Europa. Of je verkoopt zelf je overtollige spullen via je Instagram-pagina. 

Tips voor de verkoop:

  1. Goede foto

 Zorg voor goed licht en een duidelijke, rustige achtergrond zodat de te verkopen artikelen goed uitkomen. Gebruik op donkere dagen een studiolamp. 

verkoop je producten

  1. Duidelijke tekst

Geef alle info. Hou de tekst kort en simpel. Maak korte beschrijving en benoem afmeting, maat, kleur en eventueel het merk. Kijk eventueel of producten nog te koop staan bij de winkel en neem deze tekst over. 

  1. Ben bereikbaar

Kopers zijn vaak tikje ongeduldig. Dus is het zaak snel te reageren op vragen met aanvullende info. 

  1.  Vraag de prijs die je zelf ook zou willen betalen

Kijk of het product nog steeds te koop is. Bepaal naar aanleiding daarvan de prijs. Is het product nog nieuw, dan kan 50% van de nieuwprijs worden aangehouden. Is het al wel gebruikt of gedragen, dan een kleinere prijs. 

  1. Verpak creatief

Gebruik oude dozen, vraag vrienden of buren voor jou te bewaren. Of rijd regelmatig langs de oud papierbakken of de supermarkt voor dozen. 

verpakking

  1. Verzend goedkoper

We hebben allemaal een hekel aan het betalen van verzendkosten. Dus hou deze zo laag mogelijk. Door kleding plat op te vouwen als brievenbuspakketje. Of stuur het naar een afhaalpunt, is ook goedkoper.

  1. Zelf online kopen

Zo kun je zelf ervaring opdoen en je beter inleveren in de koper(s). 

Veel succes met jullie tweedehands-verkopen. Echte win-win: gebruikte spullen en kleding krijgen een nieuw leven, dus duurzaam. En van de buit kan de verkoper weer wat nieuws aanschaffen, voordeel voor de economie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.