kerstmis 2019

6 tips voor een betaalbare kerst

De decembermaand is sowieso al een dure maand, waarbij veel geld opgaat aan cadeautjes voor je dierbaren, lekker eten en je huis versieren. Behalve van elkaar blij maken, word je ook blij van een gezellig ingericht Kersthuis, wat dan ook weer aardig in de papieren kan lopen.

Daarom hier tips voor een tip-top-kerstinrichting tegen kleine prijsjes:

 1. Glasservies van de Kringloop

Heb je niet een heel uitgebreid glasservies en wil je toch die Kerst-cocktail en je voorgerecht feestelijk serveren? Kijk eens bij de Kringloop en koop i.p.v. 6 of 9 dezelfde glazen of cocktailbakjes juist allemaal verschillende. Heel betaalbaar en staat supergezellig!

Hetzelfde geldt uiteraard voor borden: lekker mixen en matchen.

 1. Kerstgroen uit eigen tuin

Denk aan takjes van de spar. Hulst en dennenappels maken het compleet. Heb je niet zo’n groene tuin? Vraag het aan de buren met die dennenboom of kijk eens op de markt!

kerstgroen

 1. Kerstversiering ruilen met je vriendin of de buurvrouw

Win-win-situatie; allebei andere versiering en het kost je niets. Volgend jaar vraag je die andere vriendin.

 1. Koop vintage ballen

Ook weer te vinden bij de Kringloop, die ook vaak kerstmarkten organiseren. Of op Marktplaats speuren naar mooie, oude of antieke ballen.

vintage kerstballen

 1. Cadeau- of kerstpapier op de kerst-tafel

Ik heb zelf lopertjes geknipt uit zwart glanzend papier en deze op mijn al (jarenlang in gebruik met Kerst) “gouden” tafelkleed gelegd. Hierop nog place-mats. Die kwamen van de Action, in zwart-wit met goud, aan 2 gebruiken. Ga maar eens kijken, na de Kerst ook gewoon van eten! Ook bij de Action: ; lichtslingers met stof eromheen, kost net iets meer dan een eurootje, meteen Kerst op tafel.

 1. Kerstspullen kopen met korting

Dit is misschien nog wel het beste advies, aangezien ik natuurlijk aan de late kant ben met mijn Kersttips;

Derde kerstdag óf paar dagen na kerst kun je vaak korting krijgen van 50 tot wel 70 procent. Dit geldt voor heel veel kerstartikelen. Vaak ook voor de (dure) huisjes, ijsbaantjes, kerkjes en andere dure attributen voor de Kerstdorpjes die je thuis zo ieder jaar kunt laten groeien.

Ik wens iedereen hele mooie Kerstdagen in een mooi kerstelijk ingericht huis!

2 gedachten over “6 tips voor een betaalbare kerst

 1. Lisette,
  Ook voor jou en je dierbaren
  Fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en inspiratie vol Nieuwjaar!
  Groetjes Josephine

  1. Ha Josephine, dank voor je berichtje! Natuurlijk wens ik jou en de jouwen ook een gezond en zorgeloos nieuwjaar. Lieve groeten, Lisette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.