reistips 2021

6 handige reistips voor 2021

Hiep, hiep, hoera! Het gaat stukken beter, we hebben het Coronaspook bijna verslagen. Dus nu weer plannen maken voor de vakantie.

Hieronder een aantal handige tips voor op reis:

 1. Koop een lichtgewicht koffer

  Dit scheelt meteen alweer een slok op een borrel op de toegestane hoeveelheid kilo’s die je mag vervoeren in het vliegtuig.
  lichtgewicht koffer

 2. Bril in duikbril

  Draag je een bril? Dan hier dé tip voor als je wilt snorkelen: er zijn plastic brillen in de handel met je eigen brilsterkte. Op een makkelijke manier plaats je deze middels een zuignapje ín je duikbril. Voor goed zicht onder water. O.a. te koop bij Decathlon, of je koopt ze hier.
  duikmasker

 3. Inpakken met packing cubes oftwel pakzakjes

  Het is een kleine lichtgewicht tas mét rits om het overzicht in zo’n grote koffer te houden. Doe al je sokken bij elkaar in een zak, rol je tops en t-shirtjes in een andere zak en ga zo maar door. Nooit meer je koffer overhoop halen om dat ene truitje te vinden!

 4. Overlevingspakket in handbagage

  Niet aan denken, maar het komt voor: je ruimbagage komt niet aan op je eindbestemming. Daar zit je dan in je dikke Nederlandse outfit op een zonnig eiland. Zorg daarom voor een schoon setje ondergoed, een licht en luchtig zomerjurkje of korte broek en wat toiletspullen in je handbagage.

 5. Oordopjes

  Onmisbaar onderweg en op vakantie. Ze zorgen voor stilte en rust. Je hoort je buurman in het vliegtuig niet meer snurken. Ook op de camping onmisbaar om het nachtelijk gesnurk uit naburige tentjes uit te bannen.

 6. Zet je bankpas op internationaal

  Ik stond raar te kijken in de winkel op Bonaire toen mijn bankpasje werd geweigerd. Wat bleek: ik was vergeten mijn bankpas op internationaal te zetten! Een credit card hebben is nog handiger, maar een bankpas met werelddekking is ook prima. Mijn bankpas staat standaard op Europa, maar ik heb hem deze zomer op werelddekking gezet, zodat ik er niet meer over na hoef te denken. Makkelijk aan te passen via je bank-app. En pinnen maar!

2 gedachten over “6 handige reistips voor 2021

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.