koffer licht inpakken

10 tips om je koffer slim en licht in te pakken

In de 70-er jaren gingen we met onze Kever op “wereld”-reis naar la bella Italia. Imperial erop, afgeladen met spullen, plastic en touw om de boel bij elkaar te houden. Binnen in de Kever was elk plekje ook tot de laatste centimeter benut.

Toen, jaren later, bij onze eerste vliegreis onze buurman  mijn koffer galant willen oppakken bezorgde hij zichzelf bijna een hernia.

“Wat is hemelsnaam zit erin, bakstenen?” vroeg hij kermend.

Dus ja, ik ben zo iemand die niet kan kiezen tussen outfits, schoenen, boeken en alle andere zeer noodzakelijke, onmisbare zaken voor 2 weken vakantie.

Daarom hier voor mezelf en alle anderen die altijd te zwaar beladen bagage met zich meetorsen, hier tips en trucs om de boel ff wat minder te laten wegen:

koffer inpakken

Tip 1: Inpaklijst

Het vakantielijstje, houvast en leidraad. Zorg ervoor dat je deze niet te lang maakt. Kijk kritisch en schrap!

checklist om te reizen

Tip 2: Afstrepen 

Nu heb je die (kritisch) opgestelde inpaklijst. Werk je lijstje af en streep af wat al in je koffer is beland. Scheelt eindeloze zoektochten en koffers met inhoud op de kop.

Tip 3: Rollen

Nee, niet meer vouwen, maar kleding aan de rol. Rollen, rollen, rollen.  Bespaart ruimte en kreukels en vouwen in je kleding.

kleren opvouwen

Tip 4:  Vacuümzakken

Deze zijn ideaal om ruimte te besparen. Zijn gemakkelijk op te rollen waardoor de lucht eruit gaat.

 Tip 5: Schoenen

 Stop hier je sokken in, ruimtebesparend. En doe een douchemuts of plastic tasje over de zolen. Om te voorkomen dat je witte bloesje onder de zandsporen komt te zitten.

wat neem je mee op reis

Tip 6:  Boeken

Dé gewichtigen van je bagage: die boeken waar je op vakantie eindelijk aan toekomt om ze in het zonnetje te lezen. Behalve gewichtig zijn het helaas ook ruimtevreters. Dus: schaf een e-reader aan. Of koop  Book-a-zines, lichtgewicht boeken op magazine-formaat. Of ga voor paperback ipv hardcover. En, last but not least: kijk bij de Kringloop voor lichtgewicht boeken. Verrassend wat je hiermee onder ogen krijgt, wanneer je je keuze baseert op het gewicht van een boek!

Tip 7:  Wegen

Nóg effectiever en minder confronterend dan die voor personen: de kofferweegschaal! Weeg de hele boel voordat je incheckt en voorkom bijbetalen vanwege overgewicht. Vergeet niet deze in je koffer te stoppen voor de terugweg, vaak nog harder nodig dan, met al die souvenirtjes.

weegschalen

Tip 8: Handdoeken service

Erger nog dan boeken zijn badhanddoeken echte ruimte-vreters. Informeer daarom bij het hotel of zij een badhanddoekenservice hebben. Moet je toch je eigen meenemen, gebruik dan (daar zijn ze weer) vacuümzakken.

handdoekenservice

Tip 9: Lekkende flesjes

Ai, ai, het is jou vast en zeker ook weleens overkomen: je opent je koffer en ziet dat er een flesjes-lekkage heeft plaatsgevonden. Zoals dat je favoriete douchegel gelekt heeft over al je favoriete shirt. Oplossing: Plaats een stukje vershoudfolie over de opening van de fles en draai vervolgens de dop erop. Lekken uitgesloten!

Tip 10: Kabeltjes opbergen

Stop de kabeltjes van je telefoon, camera en tablet niet los in de koffer maar verzamel ze in een (zonne-)brillencase. Zo beschadigen ze niet en heb je ze allemaal op een vaste plek, ook tijdens je vakantie.

Zo, dat waren ze alle 10, doe er je voordeel mee!

Heb je nog geen koffer? Bestel er dan een via deze link. Je helpt er mij ook nog een beetje mee 😉

Enne…vind het toch fijn dat wij dit jaar met de auto gaan…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.